fbpx

27.9.2023 Vakuudella vai ilman?

Published by Cityrahoitus on

Yrityslaina, yritysrahoitus, kassarahoitus, investointirahoitus, kasvurahoitus..

Termejä on monia ja ajoittain ne menevät suloisesti sekaisinkin. Yrityksen ulkopuolelta haetaan rahoitusta yrityksen perustamiskuluista aina yrityskauppojen rahoittamiseen tai eri lainojen yhdistämiseen. Välillä myös yritysmaailmassa odottamattomat kulut yllättää, toimitiloja täytyy laajentaa tai työntekijöitä palkata lisää kiireiseen sesonkiin. Oli toimialasi mikä hyvänsä, kauttamme voit hakea rahoitusta tilanteeseen kuin tilanteeseen. 

Tarjoamme lähtökohtaisesti vakuudettomia yrityslainoja, mutta nykyään tarjolla on myös lainoja reaalivakuuksilla. Vakuudettomassa lainassa käytetään henkilötakausta eli omavelkaista takausta, mikä tarkoittaa siis sitä, että lainanhakija ottaa itse vastuun lainan takaisinmaksamisesta. Yrityslainan kohdalla kyseessä on siis se, että yrittäjä itse lupautuu maksamaan lainan pois, sikäli jos yritys ei sitä kykene maksamaan. Mitään konkreettisia vakuuksia ei siis aseteta lainan ”pantiksi” ja näin et menetä omaisuuttasi, jos et kykenekään maksamaan lainaa takaisin. 

Vakuudellisessa lainassa siis käytetään omistuksessasi olevia kiinteistöjä (asunto, toimitila, toimistotila..) tai maaomaisuutta (tontti, metsä, maatalousmaa). Lainanantajalla on siis oikeus ottaa haltuun vakuutena ollut omaisuus tilanteessa, jossa et kykene maksamaan lainaa takaisin. Vakuudettoman lainan etuna on se, että korko on vakuudettomaan verrattuna alhaisempi vakuuden vähentäessä lainanantajan riskiä, ja usein lainaa voidaan myöntää myös enemmän.  Lainanantaja määrittää vakuuden arvon ja käyttökelpoisuuden. 

Vakuudettoman tai vakuudellisen lainan valinta riippuu omasta ja yrityksesi taloudellisesta tilanteesta, mahdollisista vakuuksista ja lainantarpeesta. Jos sinulla on vakuudeksi sopivaa henkilökohtaista omaisuutta tai yrityksen omistuksia, voi vakuudellinen laina olla alhaisemman korkotason takia kannattavampi vaihtoehto. Toisaalta, jos et halua laittaa konkreettista omaisuutta ”vaaraan” tai tarvitset lainan niin nopeasti kuin mahdollista, voi taas vakuudeton laina olla tilanteeseen parempi vaihtoehto. 

Lainan ottamiseen liittyy vastuu ja velvollisuudet, mutta lainaraha voi myös auttaa yritystä kasvamaan ja pääsemään tavoitteisiin. Joskus ulkopuolinen rahoitus on välttämättömyys, eikä silloin ole välttämättä aikaa odotella viikkoja aikaa omaan pankkiin ja neuvotteluihin. Tarjoamamme yrityslainat ovat parhaimmillaan hakemuksesta samana päivänä tilillä. 

Ilman reaalivakuuksia voit myös avata yrityksellesi käyttöön lainalimiitin eli yritysluottotilin. Sieltä voit nostaa rahaa käyttöösi tarpeen mukaan koska tahansa ja maksat vain siitä, mitä käytät eli jos et tee nostoja, et myöskään maksa mitään. Lainalimiitti kannattaakin ottaa ennen kuin on niin sanotusti osunut tuulettimeen ja pitää se hätävarana takataskussa. 

Jos rahoitusasiat tuntuvat hankalalta, ei hätää. Meiltä saat henkilökohtaista palvelua ihmiseltä ihmiselle puhelimitse, chatissa ja sähköpostilla. Laita hakemus täältä ja ollaan kuulolla!

Aurinkoisia syyspäiviä! Soitellaan!