fbpx

13.9.2023 Think positive! – Mitä vaikutusta on positiivisella ajattelulla?

Published by Cityrahoitus on

Yrittäjän päivästä siirrymmekin sulavasti syyskuun kolmanteentoista ja Positiivisen ajattelun päivään. Yrittäjyys ja positiivinen ajattelu sekä optimistinen elämänasenne taitavatkin liittyä vahvasti toisiinsa vai mitä mieltä olet?

Suomen syksyn synkkyydessä on helppo valahtaa kyynisyyteen ja pessimismiin – mikä ei tietenkään ole täysin huono asia, sillä näin valmistat itsesi aina pahimpaan skenaarioon. Kuitenkin liiallinen negatiivisuus heikentää vastustuskykyä, altistaa sydän- ja verisuonitaudeille, hidastaa sairauksista toipumista, aiheuttaa stressiä ja lyhentää jopa elinikää, selviää eri aihetta käsittelevistä tutkimuksista. Ja sanotaan nyt suoraan, kyllä liika pessimismi vaikuttaa myös ihmissuhteisiin! Ei kukaan jaksa alati jatkuvaa marinaa ja pelkästään kauhukuvien värjäilyä. Aina puoliksi tyhjän lasin saa usein nauttia yksin. 

Jos elinikää voi pidentää positiivisuudella, miten se sitten tehdään? Tässä muutama vinkki, mistä lähteä liikkeelle:

1.Havainnoi omia ajatuksiasi

Niinhän sitä sanotaan, että ensimmäinen askel muutokseen on itse ongelman myöntäminen. Tutkiskele ajatuksiasi ja ajatuskaavojasi. Miten reagoit erilaisiin asioihin? Otatko muutokset vastaan uusina mahdollisuuksina vai meneekö kaikki hyvä vanha taas pilalle? Saatamme huomaamattamme vaipua negaatioon, sillä harva meistä tietoisesti on negatiivinen ihminen. 

2. Tee asioita, joista pidät 

On helpompaa olla positiivinen, kun tekee itselleen mukavia asioita ja luo omannäköisen, mieluisan elämän. Jos positiivisuutta ja kivoja asioita arjessa on vaikeaa nimetä, pidä esimerkiksi kiitollisuuspäiväkirjaa tai listaa muuten vaan päivän päätteeksi asioita, mitkä toivat iloa, hymyä tai onnentunteita päivän aikana. 

3. Hakeudu positiiviseen seuraan

Positiiviset ihmiset säteilevät ympärilleen positiivisuutta. Älä kuitenkaan sorru siihen, että imet negatiivisuudella koko positiivisen porukan ilon. Voit myös miettiä jotakin positiivisena pitämääsi henkilöä. Mikä hänestä tekee positiivisen? Miten se ilmenee? Röyhkeästi matki niitä hyviä, optimistisia näkemyksiä ja pyri tietoisesti integroimaan niitä ajatuksiisi. 


Elämässä kaikki ei kenelläkään ole aina kivaa ja värjätty kultareunuksin. Positiivisuus on yleinen elämänasenne ja valinta. Yrittäjyydessä positiivisuus ja optimismi on uskoa huomiseen ja siihen, että kaikesta selvitään. Hyviä aikoja on vielä edessä ja tämäkin riski on todennäköisesti ottamisen arvoinen.

Me Cityrahoituksella uskomme tulevaan ja siihen, että positiivisuudella pääsee pitkälle! Aurinkoista syksynalkua!