fbpx

16.2.2024 Yrittäjä – laita raha poikimaan! 5+1 vinkkiä

Published by Cityrahoitus on

Oletko tietoinen, paljon varoja makaa yrityksesi tilillä tällä hetkellä? Muutaman kuukauden, toimialasta riippuen jopa vuoden, kattava puskuri on hyvä olla yllättäviä tilanteita ja toiminnan heilahduksia varten, mutta ylimääräistä rahaa ei suotta kannata tilillä makuuttaa. Nappaa tästä muutama vinkki, kuinka aloittaa yrityksen varojen sijoittaminen ja miksi!

  1. Selvitä yrityksesi varojen tilanne

Käy läpi, miltä yrityksesi kassa ja sen kierto näyttää. Mieti, mikä on riittävä summa puskuriksi tilillä ja paljon voisit sijoittaa niin, että yrityksesi toiminta ei rasitu. Onko lähitulevaisuudessa tiedossa isompia remontteja tai investointeja? Jos luvut tuottava haasteita, ota viimeistään nyt avuksi vanha kunnon Excel, äläkä arastele kysyä apua esimerkiksi kirjanpitäjältä. 

  1. Määritä sijoitettava summa ja aikaväli

Kun kassan tilanne on selvillä, määritä sijoitettava summa. Voit tehdä esimerkiksi suuremman kertasijoituksen ja jatkaa näppärällä kuukausisäästämisellä, jolloin määrittelemäsi summa siirretään automaattisesti yrityksen tililtä sovittuna ajankohtana. On myös hyvä miettiä, kuinka pitkään aiot sijoittaa. Aikaväli vaikuttaa siihen, millaisia säästämisen ja sijoittamisen ratkaisuja kannattaa käyttää. 

  1. Punnitse, mihin haluat sijoittaa

Sijoittaminen heijastaa arvovalintojasi. Haluatko suosia kotimaisia kohteita tai kestävää kehitystä? Mihin et ainakaan halua rahojasi sijoittaa? Jos olet kiinnostunut itse hoitamaan ja seuraamaan sijoituksia aktiivisesti, osakkeet voivat olla juttusi. Kun taas mielummin annat yrityksesi varallisuuden hoidon muille, valitse rahasto. Näin hajautat säästöt useampaan eri kohteeseen ja salkunhoitajat huolehtivat varoistasi. 

  1. Kysy ja käytä apua

Ota reippaasti yhteys omaan pankkiisi tai valitsemaasi sijoituspalveluun. Aloita esimerkiksi varaamalla aika yrityksen säästämiseen ja sijoittamiseen erikoistuneen asiantuntijan kanssa. Jos haluat tarkemmin tutkia ja perehtyä asiaan, mm. isoimpien pankkien sivuilta löytyy paljon ajantasaista tietoa yritysten säästämisen ja sijoittamisen ratkaisuista. (Suorat linkit tästä: OP, NordeaDanske Bank)

  1. Aloita

Tärkeintä on aloittaa, jotta pääset hyötymään korkoa korolle-ilmiöstä. Paras hetki olisi ollut eilen tai 10 vuotta sitten, toisiksi paras tänään. Muista myös, että sijoitettavaa summa voi tarpeen tullen muokata suuntaan tai toiseen. Useassa säästämisen ja sijoittamisen ratkaisussa varat ovat käytössäsi muutamassa päivässä, jos tarve iskee. 

+ 1. Muista tämä!

Viimeisenä muistutuksena, huolehdi, että osakeyhtiön hallituksen pöytäkirja ja valtuutukset raha-asioiden hoitamiseen ovat ajantasalla. Yhden hengen yrityksiltä ei pöytäkirjaa tarvita. Sitten vain sijoittamaan!