fbpx

21.10.2022 Entä jos huomenna ei olekaan pouta?

Published by Cityrahoitus on

Kun Suomessa herättiin tammikuiseen aamuun vuonna 2020 harva tiesi mitä tuleman pitää. Parin kuukauden päästä pandemia olisi levinnyt Suomeenkin niin laajalti, että Uusimaa ”eristettäisiin” muusta Suomesta. Yrityslainamarkkinat ovat aina vilkkaat ja lainoja nostetaan päivittäin, tarvitsevathan yritykset jatkuvasti rahoitusta. Maaliskuun puolessa välissä lainamarkkinakin kuitenkin seisahtui, ikään kuin tuumaustauolle. Lainoja kyllä haettiin entiseen malliin, mutta yrittäjät tapasivat mietiskellä seuraavaa peliliikettään tavanomaista pidempään. Arvuuteltiin tukisiko valtio omaa toimialaa ja yritystä ja millä tavalla mahdollisesti tukisi. 

Kun aikaa kului ja yrityksissä huomattiin mitkä realiteetit ovat, palattiin yrityslainamarkkinoillakin takaisin arkeen. Yrityslainoja haettiin entistäkin reippaampaan tahtiiin, tarvetta tuntui olevan enemmän kuin aiemmin. Yksi asia oli kuitenkin muuttunut perustavanlaatuisesti. Rahoitusyhtiöissä  lainahanoja oli käännetty pienemmälle. Tiettyjä toimialoja oli rajattu kokonaan ulos – laitettu määräajaksi niin sanotulle mustalle listalle. Taksiyritykset sekä ravintolat putosivat erittäin hankalaan rakoon sillä samalla kun koronarajoitukset vaikuttivat aloihin radikaalisti, eivät rahoitusyhtiöt suostuneet enää lainaamaan alan yrityksille ollenkaan rahaa, juuri kuin sitä olisi kipeimmiten tarvittu. Kunpa vain tuolloin olisi ollut joku rahoitusratkaisu, jonka olisi voinut hakea etukäteen ja ottaa käyttöönsä sen pahan päivän saapuessa. 

Vuonna 2022 tällainen ratkaisu onneksi löytyy. Ei voi liikaa alleviivata kuinka suuressa suosiossa alkuvuodesta lanseerattu yritysluotto, jota myös lainalimiitiksi kutsutaan, on kuluvana vuonna ollut. Jokainen, joka on pitänyt silmiään ja/tai korviaan auki on huomannut Euroopassa syttyneen suurimman sodan sitten 40-luvun. Venäjän uusin hyökkäys Ukrainaan helmikuussa herätti viimeisetkin mattimyöhäiset siihen, että vaikka oma bisnes olisi tällä hetkellä kuinka hyvässä ”kunnossa,” voi mustia joutsenia, epätodennäköisiä tapahtumia, kuitenkin uiskennella omallekin lammelle. 

Varautuminen on ollutkin viime kevään, kesän ja kuluvan syksyn teemoja. Yhtälailla ja ennen kaikkea yrityksissä varautuminen ja valmistautuminen tulevaisuuteen on olennainen osa menestyvän yrityksen strategiaa. Vaikka emme voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan, voimme kuitenkin tehdä ratkaisuja, jotka auttavat meitä selviämään navakammassa tuulessa ja rajummassakin myrskyssä.

Lainalimiitti on rahoitusratkaisu, joka sopii kuin nakutettu tilanteisiin, jossa akuuttia rahantarvetta juuri nyt ei ole, mutta halutaan turvata selusta tulevaisuudessa eteen tulevilta haasteilta. Keittiössä on hyvä olla sammutuspeite käden ulottuvilla, veneessä yllä pelastusliivit ja Lapin erämaassa vaeltaessa mukana ensiaputarvikkeet. Yhtälailla jokaisella yrityksellä tulisi olla valmiina yritysluotto, jonka voi ottaa käyttöönsä kun jotakin odottamatonta tapahtuu.

Meidän kauttamme haet vaivattomasti yrityksellesi niin yrityslainaa akuttiin rahantarpeeseen kuin myös lainalimiittiä eli yritysluottoa pahan päivän varalle. Tuttuun tapaan hakeminen ei sido eikä velvoita yhtään mihinkään. Rahoitusneuvojamme korkeintaan lämpimästi suosittelee aktioimaan myönnetyn lainan, mutta päätöksen siitä teet kuitenkin sinä. Lainaliimitti -tuotteelle sivuiltamme löytyy ihan oma sivunsa, mutta referoidaan tähän hätäisimmille mistä kyseisessä rahoitusratkaisussa on kyse:

Yritysluottoa eli lainalimiittiä myönnetään rahoitusyhtiöstä riippuen aina 100 000€ asti. Voit tehdä nostoja myönnetyn lainalimiiitin puitteissa tarpeesi mukaan ja maksat vain siitä mitä käytät. Lainan aktivoinnista ei koidu mitään kuluja – maksat korkoa ja kuluja ainoastaan käyttämästäsi luotosta.

Lainalimiitti otetaan useimmiten käyttöön varmuuden vuoksi, ikään kuin pahan päivän varalle. Kun yllättävä rahareikä aukeaa, ei rahoitusta tarvitse enää siinä kohtaa alkaa hakemaan!

Täytä lainahakemus ja varmista, että sinunkin yritykselläsi on varakassa odottamassa mikäli sille tulee tarvetta. Ja tuleehan sille, ennemmin tai myöhemmin.