fbpx

3.7.2023 Intistä työelämään: 3+1 vinkkiä

Published by Cityrahoitus on

Tänään jälleen 11 600 uutta alokasta jännittävät uuden arjen ja aikakauden alkamista varuskunnissa. Asepalvelusaika on ainutkertainen ja täysin poikkeava ajanjakso omasta, totutusta arjesta. Kuitenkin palvelusajasta usein jää muistojen lisäksi myös oppeja tulevaan, eihän armeijassa suotta sanota pojista kasvavan miehiä! Henkisen kasvamisen, omien rajojen koettelemisen ja epämukavuusalueiden venyttämisen lisäksi palveluksesta voi napata mukaansa työelämäänkin sopivia uusia tapoja. 

Kokeile omassa arjessasi esimerkiksi näitä:

1. Petaa sänky

Vuonna 2014 viraalihitiksi nousseessa amiraali William H. McRavenin puheessakin jo sitä painotettiin: sängyn petaamisen tärkeyttä. 37 vuotta Yhdysvaltain laivastossa palvellut McRavenin oli niinkin vakuuttunut sängyn petaamisen tärkeydestä, että kirjoitti aihetta käsittelevän teoksen ”Make your bed – Small things that can change your life…and maybe the world”. Sängyn petaaminen ei lähtökohtaisesti vaikuta maailmaa mullistavalta ideologialta, vaan ennemminkin arkiselta, tylsältä ja pakolliselta askareelta. Kuitenkin amiraali (ja myös allekirjoittanut) uskoo, että sängyn petaaminen tuo rytmiä päivään, parantaa mielialaa ja tehostaa työskentelyä. Kun tämän päivän ensimmäisen tehtävän saa suoritettua kunnolla, kannustaa se tarttumaan päivän aikana muihinkin tehtäviin ja hoitamaan ne kunnialla loppuun. Huononkin päivän jälkeen kotiin palatessa pedattu sänky muistuttaa siitä, että päivän aikana edes joku asia on mennyt maaliin. 

2. Lopeta selittely ja valittaminen

Ei liene uusi juttu, että armeijassa selittelylle ei varsinaisesti löydy sijaa. Eikä myöskään tarvetta. Jos homma menee pipariksi, opitaan, otetaan vastuu, ”ei toistu” – ja eteenpäin! Ylenpalttinen vellominen ja selittely nyt vaan vie kaikilta turhaan aikaa. Sama pätee työelämässä ja yritysmaailmassa. Jos homma ei toiminut, on hyvä selvittää ja miettiä miksi, mutta jätä turha selittely pois ja kanna vastuu. Ja sama valittamisesta: se nyt ei vie mitään asiaa eteenpäin. Turha valittaminen syö koko joukon, oli se sitten työyhteisö tai joukkue, mielialaa ja motivaatiota. Ja on kaikenlisäksi todella raskasta kuunneltavaa!

3. Aamureippaile

Ennen kukonlaulua muutama minuutti herätyksestä aikaa pukea ”smurffit” eli valtion siniset verkkarit päälle ja juosten ulos kolmiriviin. Sitten lähdetäänkin muodossa juoksemaan todennäköisesti aivan liian kovaa, verenmaku ja ajoittainen oksennus suussa varusmiesjohtajien huudon saattelemana. Ja perä ei jää! Ei kuulosta kovinkaan houkuttavalta. Onneksi nykypäivänä armeijassakin aamureippailuihin ja muihinkin liikuntakoulutuksiin on tullut mukaan tervettä järkeä. Ei kenties ole tarkoituksenmukaista lähteä hampaat irvessä säkkipimeään sateeseen ennen aamukahvia, mutta 10-15 minuutin liikunta heti herätessä tuo päivään erinomaisen startin. Kevyttä hölkkää, pieni kävelylenkki, venyttelyä tai vaikka joogaa fiiliksen (tai kelin) mukaan herättää sekä kropan että mielen päivän askareisiin. Aamulla kun reippailee, ei venyvät työpäivät tai arkeen kuuluvat muuttujat ehdi syömään aikaa liikunnalta. Treeni aamulla on myös tutkitusti tehokas tapa polttaa rasvaa, lisätä aineenvaihduntaa ja kontrolloida ruokahalua: liikunta aamulla innostaa valitsemaan terveellisempiä aterioita päivän mittaan!

+ 1. Yhdessä olette enemmän!

”Yhteistyössä on voimaa”, ”kaveria ei jätetä”, ”tiimi on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki” – ja muut sanonnat yhdessä tekemisessä pitävät täysin paikkansa. Ei sotaa voiteta yhdellä taistelijalla! Auta, mutta osaa ottaa myös apua vastaan. Kaikkea ei tarvitse tai kannatakaan hoitaa yksin! Anna meidän auttaa Sinua yrityksesi rahoitusratkaisuissa. Hae lainaa osoitteesta: https://cityrahoitus.com/hae/ ja soitamme Sinulle! 

Tsemppiä, jaksamista ja erityisesti niitä kuuluisia aamuja tänään palvelukseen astuneelle saapumiserälle 2/23!