fbpx

22.11.2021 Millaiset yritykset hakevat avullamme lainaa?

Published by Cityrahoitus on

Lainanmyöntöön pätevät tietyt lainalaisuudet, oli kysessä sitten henkilökohtainen laina tai yrityslaina. Yhtä lailla rahoittamiseen yhdistyy myös paljon virheellisiä oletuksia. Lainaan ei aina tarvitse suurta omaa pääomaa tai vakuuksia, eikä rahaa lainata vaan isokokoisille, satoja tuhansia tai miljoonia vaihtaville yrityksille. Toteutimme alkuvuonna 2021 määrällisen tutkimuksen, jossa käsittelimme 597 kauttamme lainaa hakenutta yritystä vuosilta 2019 ja 2020. Selvitimme, minkälaiset yritykset nostavat lyhytaikaista ja vakuudetonta yrityslainaa, minkälaisilla kriteereillä lainaa yrityksille myönnetään ja mikä on nostetun lainan käyttötarkoitus. Tiedot perustuvat julkisiin ja yritysten itse ilmoittamiin tietoihin. 


Olemme järjestäneet yrityslainoja erikokoisille yrityksille ympäri Suomen, toimialasta tai yhtiömuodosta riippumatta. Meille yhden miehen tai naisen yhtiö on aivan yhtä tärkeä kuin useita henkilöitä työllistävä konsernikin. Vuosien 2019 ja 2020 yhteiskeskiarvo työntekijöiden määrässä oli 3,26 ja mediaani 1,5. Keskiarvo kertoo kaikkien yritysten työntekijämäärän jaettuna yritysten lukumäärällä eli koko otannan keskikohdan ja mediaanilla taas määritetään jakauman ”tyypillinen” arvo eli se luku, jota esiintyy eniten. Tämä tarkottaa siis sitä, että kauttamme lainaa hakevissa yrityksissä työntekijöitä oli vuosina 2019 ja 2020 yhteensä keskimäärin noin kolme ja yleisimmin kuitenkin yksi tai kaksi. 


Lähtökohtaisesti yrityksellä tulee olle jo toimintaa, jotta lainaa voidaan myöntää, mutta tutkimus osoittaa, että lainahakemukset käsitellään aina tapauskohtaisesti. Tarkasteltavien yritysten keski-ikä oli vuosina 2019 ja 2020 noin 12 vuotta ja 1,5 kuukautta, mutta nuorin lainaa saanut yritys oli vain 21 päivää vanha. Vanhin taas lähes 58-vuotias. 
Kuukausiliikevaihdoltaan yritykset osuivat aina nollasta eurosta yli kahteen miljoonaan. Tässä täytyy toki ottaa huomioon se, että yritysten itse ilmoittamissa luvuissa saattaa olla näppäilyvirheitä. Keskimäärin lainaa saaneet yritykset vaihtoivat vuonna 2019 46 482,66 euroa kuussa (mediaani 15 000€) ja vuonna 2020 30 231,43 euroa (mediaani 16 000€). Rahoitusyhtiökumppanimme vaativat yleensä minimissään noin 2 000 euron kuukausiliikevaihtoa, jotta lainaa voidaan myöntää. 


Ulkopuolista rahoitusta tarvitaan erilaisissa tilanteissa, mutta usein taustalla on investoinnit, työntekijöiden palkkaaminen, käyttöpääoman tarve tai jokin yllättävä menoerä, kuten rikkoutunut laite. Monesti yrityslaina tarvitaan yrityksen kassan vakauttamiseksi, sillä omat myyntisaatavat ovat myöhässä tai asiakkaiden maksuajat ovat pitkiä. Näissä tapauksissa perinteiset pankit eivät aina pysty tai halua olla avuksi. Lisäksi monilla yrittäjillä ei ole aikaa raskaaseen lainan hakuprosessiin, turhaan byrokratiaan ja paperisotaan. Kauttamme lainaa hakeneet yritykset saivat yleisimmin lainan hakemuksesta tilille vuonna 2019 kahdessa päivässä ja vuonna 2020 kolmessa päivässä. Nopeimmillaan laina maksetaan hakemuksesta samana päivänä. 

Hakijat nostivat yrityslainaa vuonna 2019 keskimäärin 15 600 euroa ja vuonna 2020 vajaa 14 000 euroa. Mediaaninosto molempina vuosina oli 10 000 euroa. Kauttamme yrityslainaa voi hakea aina tuhannesta eurosta 350 000 euroon asti. 


Mikä on juuri Sinun yrityksesi tilanne? Laita meille lainahakemus ja katsotaan, kuinka voimme auttaa yrityksesi kasvuun!