fbpx

24.9.2021 Kuolematon, sairastamaton, yrittäjä

Published by Cityrahoitus on

Otsikoissa pyörii usein erilaisia rankkoja tarinoita yrittäjien sairastumisista, ja ihan syystä, sillä yrittäjä jää valitettavan usein oman onnensa nojaan sairauden tai tapaturman sattuessa. Yrittäjät.fi-sivustolla 9.8.2021 julkaistu Uudenmaan Yrittäjien uutinen kertoo vakavasti sairastuneesta vakuutusasiamiehestä Petristä, joka oman kokemuksensa kautta muistuttaa jokaista katsomaan pankki-ja vakuutusasiansa kuntoon. Petri Vuollet kertoo, että erityisesti yrittäjille myytävissä vakuutuksissa on eroja ja tärkeää on miettiä, mikä juuri omassa tilanteessa on olennaista vakuuttaa. 

Usein ainoa pakollinen vakuutus on yrittäjän eläkevakuutus eli YEL-vakuutus. YEL on pakollinen, jos toimit yrittäjänä yhtäjaksoisesti vähintään neljä kuukautta, työskentelet itse yrityksessäsi, olet 18-67-vuotias, asut Suomessa ja työtulosi on vähintään 8 063,57 euroa vuodessa. YEL-vakuutus on yrittäjän eläke-ja sosiaaliturva ja se onkin henkilökohtainen, ei yrityskohtainen. (Lähde: Ilmarinen)YEL-maksut ovat kuukausitasolla merkittävä kuluerä ja usein yrittäjät säästävätkin omassa vakuutusturvassaan tai maksavat minimimaksua ja säästävät erotuksen todelliseen YEL-summaan muulla tavoin. Kuitenkin, nimestään huolimatta yrittäjän eläkevakuutus ei ole ainoastaan eläkevakuutus vaan sen pohjalta määräytyy mm. vanhempainpäiväraha, koulutus- ja kuntoutusraha sekä korvaukset sairastumisen tai työttömyyden varalta, kertoo Markus Hämynen Yrittäjien 20.4.2021 julkaistussa minimi-YEL-maksua käsittelevässä kirjoituksessaan

Yrittäjän on pakollisen YEL-vakuutuksen lisäksi hyvä muistaa henkilökohtaiset sairaus-ja tapaturmavakuutukset, erilaiset turvat vakavan sairastumisen varalle tai lainan yhteyteen. Vaikka aihe onkin ankea, on parempi varautua jo hyvissä ajoin ja hoitaa testamentit ja valtuutukset kuntoon. Rohkeimmat käyvät etukäteen läpi erilaiset skenaariot tai kirjoittavat ohjeet, miten toimia esimerkiksi yritystoiminnan kanssa, jos itse yrittäjälle jotakin sattuu. ”Osui omaan nilkkaan se, mistä olen keskustellut kaikkien kanssa eri kohtaamisissa, ja joita henkilövakuutuksia myydessäni olen pitänyt tärkeimpinä. Onneksi olin vakuuttanut itseni riittävästi”, vakuutusasiamiehenä toiminut Petri Vuollet summaa. 
Yritystoiminnassa vakuuttaa kannattaa yrittäjän ja työntekijöiden lisäksi myös omaisuus ja toiminnan äkillinen keskeytyminen. Toiminnasta riippuen aiheelliseksi voi tulla erilaiset toimialakohtaiset, pakolliset vakuutukset ja tietenkin yrityksen vastuu-ja oikeusturvat.

Sairastuminen tai tapaturmat eivät katso paikkaa, taustaa, ikää tai mielipidettä. Valitettavasti ja todistetusti myös yrittäjät ovat kuolevaisia. Sairastuessa tai tapaturman sattuessa ”yrityksen luottokortti”, lainalimiitti , antaa 20 000 euroon asti lisäaikaa järjestää yrityksen toimintaa tai mahdollistaa sairastaminen. Lainalimiitti tarjoaa 2 000-20 000 euron jatkuvan limiittilainan, josta voi tehdä nostoja tarpeen mukaan kerralla tai pienemmissä osissa. Lainalimiitti on maksuton ja kannattaa avata, vaikka juuri nyt ei tarvetta lainarahalle olisikaan. Luotto aktivoidaan käyttöön tekemällä nosto ja nostoista peritään palkkio.

Lainalimiittiä voit hakea helposti täältä ja yrityslainaa aina 250 000€ asti tällä sivulla. Mikäli puolestaan haluat kuulla lisää – laita viestiä asiakaspalveluumme; asiakaspalvelu@cityrahoitus.com, jätä yhteystietosi chattiimme tai soita suoraan rahoitusneuvojalle puh: 09 3154 2516 (ark. 9-17)

Kaupallista syksyn jatkoa!