fbpx

25.10.2021 ”Palvelu ei maksa sinulle mitään” – Mihin se koira on siis haudattu?

Published by Cityrahoitus on

Cityrahoituksen toiminta perustuu yhteistyöhön rahoitusyhtiöiden kanssa. Emme siis myönnä rahoituksia tai lainaa euroakaan itse, vaan etsimme ja kilpailutamme asiakkaan puolesta eri rahoitusvaihtoehtoja. Asiakkaamme ei maksa palvelustamme mitään, mutta saa rahanarvoista etua niin henkilökohtaisen palvelun kuin rahallisten sekä ajallisten säästöjen muodossa. ”No onko teidän komissio sitten leivottu lainani hintaan sisään?” Yksiselitteisesti: EI. Saamme korvauksen rahoitusyhtiöiltä siinä tapauksessa, että asiakkaamme nostaa myönnetyn rahoituksen ja ainoastaan silloin.

Kaikki yritykset eivät valitettavasti lainaa saa ollenkaan eli niin sanottua ilmaistakin työtä teemme ihan päivittäin, kutsumme sitä kuitenkin itse asiakaspalveluksi. Rahoituksen, yrityslainojenlainalimiitin sekä laskurahoituksen, hinta on asiakkaalle kauttamme vähintäänkin sama, huolimatta siitä hakeeko lainapäätökset joka paikasta itse vai antaako homman meidän hoidettavaksi. Mm. volyymietujemme sekä hyvien yhteistyösopimustemme ansiosta saamme kuitenkin usein hankittua asiakkaalle entistäkin edullisemman rahoituksen kuin mitä suoraan itse haettuna. Kaiken lisäksi ajan ja vaivan säästö on ruhtinaallista kun itse ei tarvise näpytellä samoja tietoja joka paikkaan ja lainatarjousten vertailussakin on apuna ihan oikea ihminen eikä mikään chatbotti tai sähköpostiosoite.

Koko lyhytaikaisten ja vakuudettomien yrityslainojen tullessa markkinoille vasta vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen, lainavertailua tarjoavien yritysten ala on verrattain uusi. Toiminta perustuu yhteistyösopimukseen varsinaisen palveluntarjoajan kanssa eli lainanvälitystä tarjoava yritys toimii nimensä mukaisesti palvelun välittäjänä. Välitetystä palvelusta, kohdallamme lainarahasta, saamme sovitun komission suoraan palvelua tarjoavalta yritykseltä niin, että asiakkaalle ei synny lisäkuluja. 

Yleisesti on tiedossa, että kilpailutusyritysten palkkiot perustuvat heidän sivustojensa kautta myytyjen yhteistyökumppaneiden tuotteiden provisiosta. Sopimus on siis tehty kilpailutusyrityksen ja heidän ”valikoimassaan” olevien yritysten välillä. Kyseessä on siis kahden yrityksen välinen asiamiessopimus. 

Englannin kielessä tunnetaan paremmin sana ”broker” eli välittäjä, kaupanvälittäjä, meklari. Lainavertailua tarjoavia yrityksiä voidaan siis kutsua lainabrokeryrityksiksi, laina- tai rahoitusvälittäjäyrityksiksi tai rahoitusmeklariyrityksiksi, sillä yhtä oikeata suomen kieleen vakiintunutta termiä ei ainakaan toistaiseksi ole. Ison rapakon toisella puolella Yhdysvalloissa broker-toiminta on huomattavasti yleisempää kuin meillä Suomessa: Jenkeissä voit käyttää meklaria esimerkiksi osakkeissa, asuntolainoissa, kiinteistökaupoissa tai vakuutuksissa. 

Suoraan lainan hakeminen esimerkiksi rahoitusyhtiöstä ja lainavertailua tarjoavan yrityksen kautta eroavat toisistaan siten, että lainavertailua tarjoava yritys hakee rahoituksen useammalta eri rahoituslaitokselta, eikä itse istu rahojen päällä: tarjousten vertailu ja palvelu perustuu brokerfirman toimintamalleihin ja rahoitusyhtiö taas tarjoaa suoraan oman, yhden rahoitusvaihtoehtonsa lainaa hakevalle.

Lainaprosessi lainavertailuyrityksen kautta alkaa suoran lainanhaun kaltaisesti täyttämällä lainahakemus lainavertailuyrityksen sivuilla. Lähetämme siis puolestasi hakemuksen eteenpäin kaikille sopiville kumppaneillemme! Lainavertailuyritysten toimintatavat eroavat suuresti, sillä osa lähettää saadut tarjoukset vain sähköpostitse tai oman portaalin kautta, mutta meille on erityisen tärkeää kontaktoida jokainen asiakas puhelimitse ja olla apuna koko lainaprosessin ajan. Saat siis ihan oikean ihmisen kiinni puhelimitse sekä sähköpostilla, ja mikä parasta, pyrimme aina siihen, että sama henkilö hoitaa aina juuri sinun yrityksesi asiaa. 

Käymme läpi ja vertailemme kanssasi saadut tarjoukset, jonka jälkeen voit valita sopivan rahoittajan ja autamme tekemään sopimuksen rahoitusyhtiön kanssa. Pyrimme suomentamaan välillä kiemuraisen ammattikielen niin, että sopimukset ovat selvillä ja voit turvallisin mielin nostaa lainan yrityksen tilille. Lainaa lyhennetään sovitun mukaisesti suoraan rahoitusyhtiölle. 

Tarkemmin lainaprosessin kulusta voit lukea täältä ja jättää hakemuksen vaikka samalla istunnolla. Hakemuksen tekeminen ei sido mihinkään, eikä myönnettyjä lainoja ole mitään velvoitetta nostaa. Moni hakeekin lainaa ihan vaan ”pahan päivän varalle.”

Koska kertaus on opintojen äiti sekä isä, tässä vielä pähkinän kuoressa muutama syy, miksi seuraavalla kerralla rahoitusta yrityksellesi hankkiessa kannattaa kääntyä meidän puoleemme:


• Vuosien kokemus alalta
• Henkilökohtainen rahoitusneuvoja käytännössä taluttaa sinut kädestä pitäen koko prosessin alusta loppuun
• Saat yhdellä hakemuksella useita lainapäätöksiä sekä tietoa muista mahdollisista rahoitusvaihtoehdoista
• Jo valmiiksi neuvotellut parhaat hinnat 
• Ei kuluja. Ei lisä-, piilo-, tai mitään muitakaan kuluja. Liittymästäsi riippuen ainoastaan kännykkälaskuusi saattaa tulla muutama sentti lisää jos käy niin hassusti, että joudut jossakin kohtaa soittamaan meille. Yleensä kuitenkin rahoitusneuvojamme ovat se osapuoli, joka hoitaa soittelut – ellet toki itse valitse toisin. Kyllä meillekin saa soitella, sinua vartenhan me täällä olemme