fbpx

3.1.2022 Kiitos menneestä vuodesta 2021!

Published by Cityrahoitus on

Taas yksi vuosi on saatu päätökseensä. Pandemian täytteinen vuosi oli monessa yrityksessä haastava, niin meilläkin. Jokainen yritys on joutunut omalla tavallaan kärsimään koronapandemian aiheuttamista välittömistä tai välillisistä vaikutuksista, mutta kuten yritystoiminnassa yleensä, pitkäjänteisellä omaan tekemiseen keskittymisellä ja sen optimoinnilla on päästy usein hyviin lopputuloksiin.

Uusi vuosi avaa aina uusia mahdollisuuksia. Se on tabula rasa, tyhjä taulu, johon voi alkaa maalaamaan uutta taideteostaan. Monissa yrityksissä aloitetaan ”puhtaalta pöydältä” ja uusi vuosi on ”toivoa täynnä,” mutta pysähdytään vielä hetkeksi kelaamaan läpi taakse jäänyttä vuotta. Tämä hyvin poikkeuksellinen vuosi piti sisällään mitä erilaisimpia käänteitä varmasti usean meistä henkilökohtaisessa elämässä, mutta myös poliittisesti, valtakunnallisesti ja maailmanlaajuisesti. Emme varmasti olisi voineet arvata joulukuussa 2019, kun ensimmäiset uutiset Kiinan Wuhanista kantautuivat Suomeen, missä tilanteessa olemme kaksi kokonaista vuotta sen jälkeen ja millaisia asioita olemme kohdanneet sekä joutuneet kestämään.

Yrittäjää on joskus kuvattu torakaksi, sitkeäksi otukseksi, jota ei nitistetä sitten millään. Yrittäjät toimialasta riippuen ovat joutuneet muovautumaan ja elämään kulloinkin vallalla olleiden rajoitteiden ja tilanteiden mukaan. Toki yrittäjyyteen kuuluu tilanteisiin nopeasti reagoiminen ja kyky muuttaa olemassa olevaa bisnesmallia tilanteen vaatimalla tavalla, mutta ”normaalisti” yhtälöön on kuulunut mahdollisuus suunnitella ja jopa ennustaa hieman tulevaa. Viimeiset pari vuotta yritysten kyky proaktiiviseen toimintaan on vaihtunut reaktiiviseksi, reagoivaksi. Kun pandemiatilanne on elänyt jatkuvasti, välillä rauhoittuen ja taas välillä, uusien varianttien myötä, kiihtyen. Useilla toimialoilla vaikutus on ollut se, että tulevaa on ollut mahdotonta suunnitella, toisissa yrityksissä vaikutus on ollut vähäisempää. Osa yrityksistä on joutunut irtisanomaan henkilöstöä ja osassa on vähintään vedetty tiukkaa kulukuuria tilanteesta johtuen.

Photo by Ian Schneider on Unsplash


Me Cityrahoituksessa päätimme kuitenkin vuoden 2021 hyvillä mielin, sillä saimme olla mukana yli tuhannen yrityksen kasvutarinaa. Joukossa oli paljon teitä, joita korona oli kouraissut syvältä ja vaikuttanut konkreettisesti yrityksen toimintaan. Jokainen yritys ei tietenkään saa lainaa, mutta useimmissa tapauksissa yritys sai tarvitsemansa rahoituksen ja montun pohjalta noustiin ja kivuttiin entistä korkeammalle. Tänä poikkeuksellisena aikana lainanmyöntöehtoihin on tullut muutoksia ja yritykset ovat eläneet erityisessä epävarmuudessa. Rahoitusyhtiötkin ovat joutuneet täysin uuden tilanteen eteen ja tietyt toimialat joutuivat pahimmassa vaiheessa niin sanotulle mustalle listalle, joka tarkoitti suuria haasteita lainan saannille. Nyt mustat ja muunkin väriset listat alkavat olla taakse jäänyttä elämää ja yritykset toimialasta riippuen nähdään riskittömämpinä lainoittaa.

Olemme äärimmäisen iloisia ja ylpeitä siitä, että olemme osaltamme saaneet olla mukana järjestämässä rahoitusta investointoinneille ja auttamassa yritysten työllistämistä, kasvua sekä mahdollistamassa joka päiväistä toimintaa. Alkaneen vuoden 2022 kohtaamme ponnekkaasti ja optimistisesti, sillä tästä on hyvä jatkaa. 


Haluamme kiittää asiakkaitamme tästä vuodesta ja olemme apunanne yrityslaina-asioissa myös tänäkin vuonna!

Toivomme Sinulle ja yrityksellesi menestystä, onnea ja kaikkea hyvää uudelle vuodelle 2022.
Yrityslainatarpeissa laita meille hakemus ja tehdään vuodesta 2022 yhdessä yrityksesi historian menestyksekkäin!