fbpx

3.6.2019 Yrittäjä – muista pyhittää lomapäiväsi

Published by Cityrahoitus on

Moni yrittäjä tuskailee vuosittain lomansa kanssa. Lomaa yritetään pitää, mutta onko sitä oikeasti lomalla jos jatkuvasti tarkistaa työsähköpostinsa ja vastailee puhelimeensa? Harvalla onnistuu kuitenkaan ns. ”totaalikieltäytyminen” jossa työpuhelin ja tietokone pysyvät visusti säpissä koko loman ajan eikä työsähköposteja vilkuilla edes vasemmalla silmällä.

Osalla yrittäjistä on kuitenkin onneksi kyky pitää työ- ja vapaa-aika erillään tai edes sopivassa balanssissa toisiinsa nähden. Monen yrittäjän perusluonteeseen kuuluu, että lomallakin suunnitellaan firman tulevaisuutta ja kehitetään omaa tuotetta tai palvelua mielessään paremmaksi – onhan tuolloin juuri eniten aikaa rauhoittua ja antaa ajatusten virrata vapaana, ilman pakottamista. Useimmat yrittäjät sanovatkin, että heidän parhaat yritystoimintaan liittyvät ideansa ovat syntyneet saunassa tai laiturin nokassa.

Yrittäjyyttä ei voi suoraan verrata palkkatyöhön ja samalla yrittäjän lomaa tai sen puutetta ei voi verrata tietenkään palkkatyössä käyvän vastaaviin. Monet yrittäjät kuitenkin tekevät turhaa vertailua palkkatyössä käyvien ystäviensä neljän viikon kesälomiin ja harmittelevat suotta kun itsellä ei ole ”varaa” pitää niin pitkiä lomia. Usealla yrittäjällä tilanne on taas se, että lomaa voisi helposti pitää useamman kuukaudenkin, mutta polte työntekoon on liian vahva eikä ”sorvin äärestä” vaan kykene olemaan poissa liian kauaa. Meitä on tietysti yhtä montaa eri tyyppiä kuin Suomessa on yrittäjiä, mutta hieman karrikoiden tässä kaksi ääripäätä. Väliin mahtuukin sitten jo enemmän esimerkkejä.

On täysin normaalia, että yrittäjä stressaa lomastaan ja sen normaaliin arkeen aiheuttamista muutoksista. Asioiden organisointi ja töiden järjestely ennen lomaa vie aikansa ja on usein stressaavaa. Samalla kuitenkin on tärkeää muistaa, että yrittäjä on oman yrityksensä keskeisin tekijä ja merkittävin voimavara. Mikäli yrittäjä ei suo itselleen mahdollisuutta rentoutua ja irroittautua työkiireistä, voi se pitkässä juoksussa vaikuttaa liiketoimintaan ja sen jatkuvuuteen dramaattisestikin. Loma on tärkeää jokaiselle ihmiselle, mutta etenkin yrittäjälle, jonka arki on hektistä ja henkisesti haastavaa.

Yrittäjä, anna itsellesi mahdollisuus ladata akkusi tänä kesänä. Kuuntele omaa itseäsi äläkä anna muiden mielipiteiden tai pinttyneiden toimintapojen häiritä. Oli lomasi sitten viikon, kahden tai useamman mittainen, olet lomasi ansainnut ja sen jälkeen levänneenä sekä rentoutuneena valmiina syksyn ja sitä seuraavan talven haasteisiin.

Tehdään yhdessä kesästäsi rentouttava, mutta samalla tehokas ja tuloksellinen. Tee lainahakemus täällä ja varmista yrityksesi rahoitus kuluvalle kesälle tai tulevalle sesongille. Lainan hakeminen ja palvelumme on tietenkin ilmaista eikä lainatarjousten vastaanottaminen sido mihinkään. Voit itse rentoutua vaikka laiturin nokassa samalla kun henkilökohtainen lainaneuvojasi hankkii sinulle yrityksesi tarvitseman rahoituksen. Mukavaa ja tuloksellista kesää toivottaa koko Cityrahoitus.comin joukkue!